luni, 21 august 2017

Cateva motive pentru care sa vizitam Madridul

Verile prietenoase ale Spaniei sunt ca un magnet pentru turistii care cauta o destinatie calduroasa de vara, iar capitala sa reprezinta un punct esential care este vizitat de curiosi din toate colturile lumii. Muzee de arta faimoase pe tot globul, restaurante, terase, monumente impunatoare, cladiri cu o arhitectura deosebita si nu numai, fiecare dintre acestea sunt disponibile la tot pasul. Cine alege bilete avion Madrid se bucura si de zbor direct din Iasi sau Bucuresti, astfel ca intreaga experienta va fi mai comoda ca niciodata.

Plaza de CibelesUna dintre cele mai frumoase piete din Madrid, Plaza de Cibeles este inconjurata de cateva cladiri construite in stilul neoclasic, insa si de Palacio de Cibeles, care era cunoscut initial drept Palatul Comunicatiilor si reprezinta opera arhitectului Antonio Palacios. In centrul pietei se regaseste o statuie considerata si simbolul orasului, Fuente de la Cibeles, iar aceasta fantana ce intruchipeaza o zeita romana, fiind sculptata din marmura mov de catre Francisco Gutierrez si Roberto Michel in anul 1780.

Puerta del SolIn traducere Poarta Soarelui, aceasta este localizata chiar in inima Madridului si reprezinta locul principal din oras unde se celebreaza Revelionul. Traficul auto este limitat, astfel ca pietonii se pot bucura de o experienta grozava prin vizitarea magazinelor, tarabelor, muzeelor si prin admirarea arhitecturii cladirilor din apropiere.

Gran Via
Acest mare bulevard din Madrid este vazut ca „strada care nu doarme niciodata” si traverseaza centrul capitalei spaniole. Finalizata in 1910, strada este punctata de sute de magazine, restaurante si afaceri, iar cea mai faimoasa constructie este Cladirea Telefonica, care la vremea constructiei sale, in 1929, era cea mai inalta cladire din Europa. Asadar, cei care aleg bilete de avion Madrid, cu siguranta, nu vor avea timp sa se plictiseasca, iar la fiecare pas vor fi intampinati de cate o noua aventura sau atractie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu