vineri, 8 aprilie 2022

Skiathios – insula pe care te regăsești și în care te bucuri de cele mai frumoase peisaje

Cu Fabrica de Vacanțe ajungi în Skiathos cât ai clipi. Cei de aici oferă o experiență plăcută, relaxantă pe una dintre cele mai intime și frumoase insule din Grecia.

Oraș vechi medieval

Dacă doriți să petreceți o seară plimbându-vă pe insulă, vizitați orașul vechi cu străzile sale înguste și pietruite specifice atmosferei și arhitecturii elene. Veți vedea câteva conace tradiționale rămase și vă veți bucura de starea de forfotă pe care insula o primește datorită turiștilor.

Casa Papadiamantis

Aceasta este casa în care a crescut și a murit scriitorul grec. Papadiamantis este o figură publică bine respectată pe insulă și, în ciuda vieții sale modeste, a făcut mult pentru a promova cultura locală prin celebrele sale romane. Casa este un muzeu și cu siguranță merită o vizită. Clădirea în sine este un monument, deoarece este un simbol al arhitecturii tradiționale a insulei.

Mănăstirile din Skiathos

Dacă vrei ca vacanța ta să fie mai spirituală și religioasă, atunci vizitează mănăstirile de pe insulă. Ele sunt strâns legate de istoria Skiathosului și de credințele populare și de sărbătorile localnicilor pe care nu ar trebui să le ratezi.

Mănăstirea Buna Vestire - Evangelistria

Este situată în partea de nord-est a insulei, în regiunea Agalianu. Este singura mănăstire activă. În templu există un muzeu de instrumente muzicale pe care le puteți admira cu tact.

Manastirea Fecioarei Maria

Este situată în partea de vest a insulei, iar legenda spune că un călugăr a găsit o icoană a Fecioarei Maria atârnată pe un copac, de unde și numele „kounistra”, care înseamnă leagăn.

O mulțime de activități speciale

Pe insulă veți găsi peșterile marine de lângă Lalaria și lacul Strofilia lângă plaja Koukounaries, toate acestea fiind caracteristici naturale unice. Micile insule din jurul Skiathos, cum ar fi Tsougrias, sunt, de asemenea, uimitoare. Există două peșteri lângă plaja Lalaria, Peștera Skotini și Peștera Galazia, care cu certitudine vor schimba complet idea de vacanță pe care ți-ai făcut-o până acum. Explorarea și aventura pot lua cu ușurință locul relaxării, iar momentele de neuitat vor fi completate perfect de aceste experinețe de poveste.

Tsoglias

Vizavi de Skiathos este un grup de insule mici, dintre care Tsougrias este cea mai vizitată. Toate aceste insule mici sunt nelocuite, dar există mici snack-baruri de ambele părți ale insulei Tsougrias care vând sandvișuri și băuturi răcoritoare. Tururile zilnice au loc în orașul Skiathos, iar majoritatea turiștilor preferă insulele pentru o baie plăcută în apele turcoaz puțin adânci și atmosfera liniștită. Dacă vizitați Tsougrias cu propria barcă, fiți conștienți de stâncile de lângă coastă, deoarece sunt invizibile atunci când marea este agitată și accidentele de acest fel vă pot distruge vacanța cât ai clipi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu